Het concept 2018-03-19T14:43:44+00:00

Leven als het bewonen van een huis met 5 kamers

1 Alle kamers zijn belangrijk
Zonder een goede gezondheid begin je niet veel, zonder goede relaties is je succes van korte duur, als je nooit ontspant dan raak je opgebrand en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uiteindelijk zijn alle kamers belangrijk zeker ook omdat ze sterke invloed op elkaar hebben.

2 Je huis is nooit af
Geen huis is ooit perfect, ooit af, ooit onderhoudsvrij. Zolang we leven zijn we onaf. Zolang we onaf zijn, leven we! En daarmee blijven we behoefte houden aan psychologische kennis en inzichten. Psychologie is voor ons hele leven…..

3 Continue investering
Je wilt dat je huis de sterkste stormen kan doorstaan, je wilt je huis duurzaam en prettig hebben en toekomstbestendig…Je huis vergt continu onderhoud, het kan altijd beter!

4 Ontwerp je eigen huis
Je hebt niet alles in de hand, maar je kunt wel een hoop invloed uitoefenen. Focus op wat voor jou echt belangrijk en beïnvloedbaar is. Het is jouw huis!

Maak een rondgang door de kamers van jouw huis en stof de boel eens even flink af! Ontwerp je plan: hoe is ideale situatie? Wat is je huidige situatie en hoe overbrug je het verschil?

Tijdens deze learning journey benaderen we ons leven als het bewonen van een huis. Een huis met 5 kamers dus. Een werkkamer, een relatiekamer, een gezondheidskamer, een vrijetijdskamer en zingevings- of spiritualiteitskamer. Aan dit huis wordt voortdurend gebouwd en gewerkt. Onderhoud is noodzakelijk. Iedere aflevering van deze learning journey biedt nieuwe en nuttige kennis en methoden voor deze belangrijkste levensgebieden.

Als het huis goed bewoond wordt, brengt de bewoner over langere tijd gezien ongeveer evenveel tijd in elk van die 5 kamers door. Maar het wordt niet goed bewoond als de bewoner teveel tijd in één kamer doorbrengt, bijvoorbeeld teveel tijd in de werkkamer en veel te weinig tijd in de andere kamers.
De kans is dan groot dat in de andere kamers de boel flink verwaarloosd of zelfs onbruikbaar wordt.
De vraag is hoe jij een goede bewoner wordt….

Tijdens deze learning journey willen we jou zoveel mogelijk inspiratie, inzicht en skills bieden zodat jij het huis van je leven zo optimaal kunt bewonen. Iedere aflevering reikt manieren aan om in elk van de levenskamers iets te doen aan inrichting, onderhoud, reparatie of verfraaiing. Omdat we in het huis van ons leven ook anderen ontvangen, te logeren krijgen, de deur wijzen of zien vertrekken en omdat ons huis ook te midden van andere huizen staat, is onderhoud en verbetering van ons huis ook altijd onderhoud en verbetering van ons samenleven met anderen.

Ontvang de brochure

Aanmelden

Vragen?

Leidseveer 2 (Tribes), 3511 SB Utrecht

Phone: 0031 (0)30 307 29 42

Web: Focus Learning Journeys